Menu Content/Inhalt
Bitterkoekjes PDF Afdrukken E-mail

Benodigd:
300 gr. bitterkoekjesspijs
½ eiwit
ouwel of bakpapier

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 100 C. Kneedt het wit van een 1/2 ei door 300 gram bitterkoekjesspijs en rol het d.m.v. met water bevochtigde handen tot kleine balletjes. U kunt het ook met een spuitzak doen. Leg of spuit deze op de met ouwel of met bakpapier bedekte bakplaat en bestrijken met water. (Ouwel en bakpapier zijn bij ons verkrijgbaar). De bakplaat in het midden van de oven plaatsen. Temperatuur 175 C. Baktijd 15-20 minuten. Als ze lichtbruin zijn oven uitdoen en na laten bakken. Er bij blijven. Na 2-3 minuten zijn ze heerlijk. Worden ze na een paar dagen hard bewaar ze dan in de broodtrommel of in een plastic zak met een korst brood en ze worden weer taai.

 
< Vorige   Volgende >