Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Taarten arrow Abrikozen-Crêmetaart
Abrikozen-Crêmetaart PDF Afdrukken E-mail

*250 gram gemberkoekjes
*90 gram boter
*500 gram abrikozen
*60 gram suiker
*4 blaadjes gelatine
*1 1/2 dl water
*250 gram appels
*1 1/2 dl room
*60 gram basterdsuiker
*2 eetlepels heet water

Wrijf de koekjes fijn. smelt de boter en roer deze door de kruimels. Goed kneden, maak er op de schaal een bakje van. Laat de abrikozen met 60 gram suiker en 1 1/2 dl water zachtjes gaar koken, wrijf door de zeef. Maak van de appels moes, voeg wat water toe en suiker naar smaak. Meng door de abrikozenmoes. Klop de room met wat suiker stijf, meng door de vruchten moes. Laat de gelatine in heet water oplossen, laat afkoelen en roer door het slagroommengsel. Schep alles, als het begint op te stijven in het kruimelbakje. Laat afkoelen, garneer met abrikozen en slagroom.

 
< Vorige