Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Taarten arrow Kaas-citroentaart
Kaas-citroentaart PDF Afdrukken E-mail

*180 gram boter
*60 gram suiker
*300 gram bloem
*2 eidooiers
*water

Vulling:
*15 gram gelatinepoeder
*3 eetlepels citroensap
*3 eetlepels warm water
*2 handappels
*4 eiwitten
*2 eidooiers
*60 gram basterdsuiker
*3 eetlepels melk
*600 gram kwark

Klop de boter met de suiker tot room, voeg de bloem en eidooiers toe en bind het geheel met water. Kneden, uitrollen en bekleed er een rond cake blik van 20 cm mee. Prik in de bodem met een vork en laat het in de oven goudbruin worden. Voor de vulling: de eidooiers met de melk en suiker in een kom doen, zet deze op een pan met heet water en klop net zo lang tot het mengsel dik begint te worden. Laat afkoelen en meng er geleidelijk de kwark en het citroensap door. Doe de gelatine in een kleine kom, giet het warme water erover en laat oplossen. Roer het met de fijngesneden appels door het kwarkmengsel. Laat het geheel langzaam opstijven en schep er dan de stijfgeklopte eiwitten door. Doe alles in het deegbakje, garneer met een appel die even in citroensap is gelegd.

 
< Vorige   Volgende >