Menu Content/Inhalt
Appelkwarktaart PDF Afdrukken E-mail

*150 gram bloem
*1 eidooier
*50 gram suiker
*1 pakje vanillesuiker
*100 gram harde boter

Vulling:
*250 gram kwark
*2 eetlepels paneermeel
*500 gram appelen
*100 gram gewassen rozijnen.
*125 gram suiker
*1 eidooier
*1 afgestreken eetlepel aardappelmeel
*1 eiwit
*1 eetlepel poedersuiker

Zeef de bloem boven een kom en kneed er met een eidooier, de suiker, de vanillesuiker en kleine stukjes boter een soepel deeg van. Druk het deeg uit in een op de bodem en langs de rand met boter bestreken springvorm (24cm). Strooi paneermeel op het deeg. Schil de appelen, snijd ze in vieren, verwij der de klokhuizen en snijd ze vervolgens in partjes. Roer de kwark met de suiker, eidooier en het aardappelmeel glad. Meng er de appelpartjes en de rozijnen door. Klop het eiwit stijf en meng dit door de kwark. Vul de taart met het kwarkmengsel. Zet de taart 45 minuten in de oven met thermostaat op 3 of 4. De oven wel voorverwarmen.

 
< Vorige   Volgende >