Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Taarten arrow Gebakken kwarktaart met abrikozen
Gebakken kwarktaart met abrikozen PDF Afdrukken E-mail

*1 blikje abrikozen op lichte siroop (425 gram)
*1/2 rol volkorenbiskwie
*50 gram boter of margarine
*125 gram suiker
*3 eetlepels abrikozenjam
*3 eieren
*450 gram magere kwark
*2 zakjes vanillesuiker
*50 gram bloem
*1 1/2 dl slagroom
*1 eetlepel citroenrasp (potje baukje)
*zout
*poedersuiker uit strooibus
*1 eetlepel boter of margarine om in te vetten)
*springvorm rond ca. 24 cm
*bakpapier en keukenpapier

Oven voorverwarmen op 175 graden of gasovenstand 3. Vorm bekleden met bakpa pier en invetten. In zeef abrikozen laten uitlekken en droogdeppen met keukenpapier. In keukenmachine biskwie fijnmalen of biskwie in schone plas tic zak doen, zak dichtknopen en met deegroller biskwie fijnmalen. In pan op zacht vuur boter smelten, niet bruin laten worden. Boter met 25 gram suiker door biskwiekruimels roeren tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Meng sel over bodem van vorm verdelen en met bolle kant van lepel goed aandruk ken. Jam over bodem uitstijken. Abrikozen erover verdelen. Eieren splitsen. In kom dooiers met kwark, vanillesuiker en rest van suiker met handmixer tot glad mengsel kloppen. Bloem, slagroom, citroenrasp en mespunt zout erdoor kloppen. In andere kom eiwitten stijfkloppen en luchtig door kwarkmengsel spatelen. Kwarkmengsel in vorm scheppen en bovenkant gladstrijken. Kwark taart in midden van oven ca. 1 1/2 uur bruin en gaar bakken. Kwarktaart uit oven nemen en ca. 10 minuten laten afkoelen. Rand van vorm en bakpapier voorzichtig verwijderen en kwarktaart op taartrooster verder laten afkoelen. Kwarktaart afgedekt nog ca. 3 uur in koelkast zetten. Taart bestrooien met poedersuiker. In 10 punten snijden.

 
< Vorige   Volgende >