Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Taarten arrow IJstaart met langevingers
IJstaart met langevingers PDF Afdrukken E-mail

*1 liter vanille-roomijs
*24 lange vingers
*8 eetlepels pure hagelslag
*5 eetlepels instant chocoladeglazuur (flesje Croq'lce, Oetker)
*2 eetlepels pure chocoladevlokken
*springvorm rond ca. 20 cm
*plasticfolie

Ijs in ca. 15 minuten buiten de koelkast zachtjes laten worden. Intussen vorm bekleden met plasticfolie. Boven kom 16 lange vingers verkruimelen. Hagelslag en 3/4 deel van ijs door kruimels scheppen. Ijsmengsel overdoen in vorm en gladstrijken. Hierop rest van ijs scheppen, niet gladstrijken. Chocoladeglazuur in kommetjes doen. Direct rest van lange vingers elk aan 1 uiteinde door chocoladeglazuur halen en met andere uiteinde schuin in ij staart drukken. Chocoladevlokken over ijstaart strooien. Ijstaart voorzich tig afdekken met plasticfolie en in diepvries in ca. 4 uur laten bevriezen. (Ca. 10 minuten voor gebruik ijstaart uit diepvries nemen en in koelkast zetten) Plasticfolie voorzichtig verwijderen. Met natgemaakt mes ijstaart in 8 punten snijden.

 
< Vorige   Volgende >