Menu Content/Inhalt
Feesttaart (2) PDF Afdrukken E-mail

*50 gram gesmolten boter
*1 eetlepel abrikozenjam
*200 gram fijn gekruimelde biscuitjes (vlaamse kermis)
*1 eetlepel citroensap
*10 blaadjes geweekte gelatine
*100 gram witte basterdsuiker
*450 gram halfvolle bosvruchten fruitkwark
*1/4 liter stijfgeklopte slagroom

Versiering:
*vruchten, zilverpilletjes, garneerbloemetjes

Meng de boter en de abrikozenjam door de verkruimelde koekjes. Druk dit mengsel op de bodem van een springvorm van 24 cm doorsnede. Verwarm de citroensap en los er de blaadjes gelatine in op. Roer het gelatinemengsel en de witte basterdsuiker door de bosvruchten fruitkwark. Schep er de stijfge klopte slagroom door. Verdeel het kwarkmengsel over de biscuitbodem en laat de taart in ca. 3-4 uur in de koelkast opstijven. Garneer de taart met toefjes slagroom, vruchten, zilverpilletjes en garneerbloemetjes.

 
< Vorige   Volgende >