Menu Content/Inhalt
Feesttaart (1) PDF Afdrukken E-mail

*springvorm middenlijn 22 cm
*paneermeel
*iets boter
*1/2 pak boter of margarine
*1 pak zandtaart of 3 ons bloem
*2 ons basterdsuiker
*1/2 pond amandelspijs + 1/2 ei
*3 a 4 goudreinetten
*wat kaneel en suiker
*1 pakje vanille suiker
*1 1/2 a 2 ons bigarreux (geconf. spaanse kersen)
*3 eetlepels gember
*1 ons amandelschaafsel
*wat witte bloem + suiker + poedersuiker

Springvorm invetten en paneren. Het meel en de boter kneden tot een bal en er 2 helften van maken. Met 1 helft het bakblik bedekken. Daarna half ei kneden door de amandelspijs en dan begint hiermee het vullen.
Amandelspijs op deeg drukken, appels raspen en op de amandelspijs leggen. wat suiker, kaneel, vanillesuiker erover strooien. Dan de bigarreaux en de gember erover strooien en dichtdrukken met de 2e helft deeg. Als een klein stukje van het deeg overhoudt en er wat suiker, bloem en amandelschaafsel doorheen doet tot het kruimels zijn en dit over het deeg doet, geeft dit een aardig effect en het is heerlijk krokant.
Als de taart afgekoeld is deze met wat poedersuiker bestrooien.
Baktijd: ongeveer 1 a 1 1/2 uur in matige warme oven en af laten koelen in het bakblik.

 
< Vorige   Volgende >