Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Taarten arrow Aardbeien kwarktaart
Aardbeien kwarktaart PDF Afdrukken E-mail

Ingrediënten:
rol kaakjes of pak bastognekoeken
ca. 80 gr boter
4 blaadjes witte gelatine
¼ liter slagroom
2 eetl. citroensap
500 g magere kwark
pond aardbeien

Bereiding:
koeken fijnmaken (met deegroller in plastic zakje o.i.d.)
boter smelten
vorm bekleden met plasticfolie
Boter door koekkruimels roeren
Mengsel over de bodem verdelen, aandrukken, in koelkast zetten

Aardbeien op 5 mooie na in stukjes snijden
In kom met ruim koud water witte blaadjes gelatine 5 minuten weken
slagroom stijfkloppen zonder suiker
In pan citroensap en 2 eetlepels water zachtjes verwarmen
Gelatine goed uitknijpen en van vuur af in sapwater oplossen
kwark met gesneden aardbeien mengen
Al roerend gelatinemengsel toevoegen
Slagroom er luchtig doorscheppen
Kwarkmengsel over taartbodem verdelen
3 uur laten opstijven.
garneren met 10 halve aardbeien en slag.

 
< Vorige   Volgende >