Menu Content/Inhalt
Appeltaart PDF Afdrukken E-mail

1 ons suiker (basterdsuiker)
2 ons boter
3 ons bloem

Dit deeg met de deeghaak kloppen. Boter en suiker langzaam draaien, dan de bloem erbij. Laat dit deeg niet te lang draaien anders krijg je "spritsdeeg".

Een betere manier om dit deeg te zetten is door de boter en suiker samen te voegen met de handen. Daarna de bloem erbij. "Kneed" dit deeg door net te doen alsof men de handen wast. Op deze manier wordt het deeg kruimelig en wordt alles goed vermengd.

Deeg uitrollen tot 1 gulden dikte.

Spijs op de bodem, appelpartjes erop, suiker en kaneel, rozijnen wassen maar niet wellen. Eventueel banketbakkersroompoeder eroverheen om het vocht tegen te gaan.

Als je hier een bodem van bakt, moet deze "blind gebakken" worden. D.w.z. met een laag erwten bakken om de vorm te behouden.

Dit deeg ca. 20 minuten in de oven op 180 ° C.
Als je deze bodem wilt versieren, zorg voor een ondergrondlaag (bijv. chocolade) zodat de vulling niet naar beneden gaat.

 
< Vorige   Volgende >