Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Taarten arrow Devlish Chocolatepie
Devlish Chocolatepie PDF Afdrukken E-mail

(recept beschikbaar gesteld door Gerben Pepping-Gouda)

Benodigd:
(de cake)
700 gr. zelfrijzend bakmeel
300 gr. boter
250 ml. melk
200 ml. cacao
100 ml. (heet) water
500 ml. suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
½ theelepel zout

(de chocolatecream)
400 gr. pure chocolade
600 ml. niet geklopte slagroom

Werkwijze:
Verwarm de oven voor op 200 C.
de Cake:
1. Mix de cacao en het water
2. Mix de boter tot het wit ziet (in een andere kom !)
3. Voeg de suiker en vanillesuiker toe aan de boter
4. Stort de gemixte cacao bij het botermengsel, mixen
5. Voeg de eieren 1 voor 1 toe, mix goed
6. Voeg de bloem toe
7. Voeg de melk toe
8. Voeg het zout toe
9. Stort het mengsel in een springvorm, in de oven doen en 75 minuten laten bakken. Steek nadat de baktijd is verstreken met een sateprikker in de cake, als er niks aan het stokje zit is de cake gaar, anders langer laten bakken, en wederom controleren.
De Chocolatecream:
1. Kook de room met chocolade ongeveer 20 minuten (niet au-bain-marie!!)
2. Voeg eventueel nog cacao toe om de cream wat in te laten dikken (niet teveel!!!!)
3. Af laten koelen tot het dik genoeg is om te verwerken.
De afwerking:
Snijd de cake in 3 plakken (nadat deze is afgekoeld in de koelkast) zodat je 3 ronde schijven krijgt, smeer op de onderste schijf een laag cream en leg de volgende schijf er op, doe vervolgens hetzelfde met de tweede, als de laatste schijf er op zit de gehele cake van buiten insmeren met de cream die je nog over hebt.

Variatie; na de afwerking kun je nog ongeveer 200 gram pure marsepein nemen, wat cacao toevoegen, dun uitrollen en de boven en zijkanten van de taart er mee aankleden.


Enjoy your pie !

 
< Vorige   Volgende >