Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Toetjes arrow Citroen mousse met verse vruchten of vruchten uit blik
Citroen mousse met verse vruchten of vruchten uit blik PDF Afdrukken E-mail

Benodigd:
1 blikje gezoete gecondenseerde melk
500 ml. slagroom (100 ml. voor de garnering) stijfgeslagen slagroom - ongezoet!
2 schone citroenen (geraspt en uitgeperst)

Werkwijze:
Met vers gesorteerd fruit: schoonmaken en in kleine stukjes, of een blikje bosbessen op sap (eventueel iets verdikt met geleipoeder).
Meng de gezoete melk met de slagroom goed door elkaar, voeg de helft van de geraspte citroenschil erdoor heen (vries de andere helft in voor eventueel andere bakwaar) en voeg het citroensap toe, even goed roeren en minimaal 2 uur in de koelkast zetten om op te stijven.
Als u blikfruit gebruikt, dit eventueel aandikken met geleipoeder en af laten koelen.
Vers fruit: Maak kort voor het opdienen het verse fruit klaar.
Opdienen:
Schep mousse met fruit ernaast op een schaaltje en eventueel toef slagroom erop.

 
< Vorige   Volgende >