Menu Content/Inhalt
Caramel IJs PDF Afdrukken E-mail

(8 porties)

Benodigd:
4 eetlepels vloeibare honing
10 eetlepels witte basterdsuiker
1 volle theelepel sodium bicarbonaat
500 ml. slagroom
1 blikje gezoete gecondenseerde melk

Werkwijze:
Smelt de honing met de suiker in een pan totdat het goudbruin is. Als dit mengsel donkerder wordt, van het vuur afnemen, de bicarbonaat toevoegen en goed en vlug roeren.
Stort de massa op een vetvrij papier en laat een nacht zo open liggen.

Sla de slagroom stijf, roer de gezoete melk erdoorheen en roer goed zodat het er weer cremerig uit gaat zien.
Doe de karamel in een plastic zak en sla er voorzichtig op met een deegrol of wijnfles.
Roer dit alles goed door het mengsel heen, niet te lang roeren anders lost het op. Plaats het vervolgens in een vriesdoos of -schaal en vries het goed in.

 
< Vorige   Volgende >