Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Cake arrow Vriendschapscake
Vriendschapscake PDF Afdrukken E-mail

-Niet met metalen lepel in roeren
-Gebruik een grote schaal met deksel

Wanneer je het deeg krijgt toevoegen:
1 kop bloem, 1 kop melk, 1 kop suiker
Goed doorroeren, klontjes verdwijnen vanzelf en 5 dagen in de koelkast laten staan. Wel iedere dag even doorroeren.
De vijfde dag toevoegen:
1 kop bloem, 1 kop suiker, 1 kop melk
Doorroeren en weer 5 dagen in de koelkast laten staan, iedere dag even doorroeren en op de 10e dag aan drie vriendinnen 1 kop deeg geven met het recept.
Aan de rest toevoegen:
3 koppen bloem, 2/3 kop olie of gesmolten boter, 1 kop suiker, 2 eieren, 1 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel zout, 2 theelepels zuiveringszout, 1 zakje vanillesuiker
Alles goed doorroeren en nog toevoegen:
2 koppen fijn gemaakte (wal)noten (ca. 1 ons)
2 koppen ------------- appels (ca. 1 1/2 appel)
2 koppen ------------- Ananas (ca. 4 schijven)
2 koppen ------------- rozijnen (ca. 2 ons)
Het deeg in een springvorm doen en hierop strooien:
eerst 1/4 kop gesmolten boter
dan 1 kop bruine suiker
ten slotte 1 eetlepel bloem
Bak de cake gaar in 60-90 minuten op 180 graden

 
< Vorige