Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Cake arrow Bananen-chocoladecake
Bananen-chocoladecake PDF Afdrukken E-mail

Ingrediënten cake:
170 gram zachte roomboter
170 gram lichte basterdsuiker
90 gram pure chocolade (met 50-60% cacao)
290 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
snufje zout
halve theelepel dubbelkoolzure soda
2 grote eieren, losgeklopt (doe ik meestal in de blender)
2 (over)rijpe bananen, geprakt (doe ik zonder schoonmaken daarna in de blender)
Ingrediënten garnering (kan ook zonder, maar ziet er heel feestelijk uit):
30 gram bloem
30 gram havervlokken
30 gram rietsuiker
anderhalve eetlepel zonnebloemolie.

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 160°C.
Doe de roomboter en de suiker in een pan en verwarm ze op een lage warmtebron
tot de roomboter is gesmolten. Voeg de chocolade toe en laat deze meesmelten.
Neem de pan van de warmtebron. Roer meel en zout door het roombotermengsel en
meng alles goed door elkaar. Klop de eieren door het deeg, schep de bananen en
en dubbelkoolzure soda erdoor en doe het deeg in een beboterde cakevorm van
minstens 27 cm.
Voor de garnering: meng de bloem met havervlokken en suiker en roer er de olie
door. Verdeel dit mengsel *voor het bakken* voorzichtig over het cakedeeg.
Bak de cake gedurende ongeveer één uur en tien minuten in de voorverwarmde oven
(deur tussentijds niet openen!) tot een dunne metalen spies die u in het midden
van de cake steekt, er weer schoon uitkomt. Laat de cake 30 tot 45 minuten in de
vorm afkoelen, maak de randen iets los van de vorm en zet de cake op een rooster
om verder af te koelen. Laat de cake geheel afkoelen voor u hem aansnijdt
(ondanks de heerlijke geuren echt belangrijk, anders brokkelt hij af onder je
handen).
Een smeuige cake, werkelijk verrukkelijk. De toplaag blijft een dag of twee
knapperig.

 
< Vorige   Volgende >