Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Cake arrow Aardappelcake (1914-1918)
Aardappelcake (1914-1918) PDF Afdrukken E-mail

Tijdens WO I zeiden ove overgrootmoeders: Waarom hebben we niet
altijd aardappelcake gegeten. Maar na de oorlog raakte het recept in
vergetelheid. Hier is het weer om herinneringen op te halen:

500 gram aardappels, geschild
4 eieren
150 gram suiker
1 theelepel citroenrasp
50 gram griesmeel

Kook aardappels gaar en knijp ze in warme toestand door een
pureeknijper of wrijf ze door een zeef. Roer de eidooiers met de
suiker tot een lichtgele dikke glanzende massa is ontstaan.
Met een mixer gaat dit snel en moeiteloos. Meng citroenrasp en griesmeel erdoorheen. Spoel gardes goed schoon (en vooral vetvrij) en klop e eiwitten met een mespuntje zout zeer stijf

Spatel eerst het aardappelkruim door de eierdooiers en tenslotte snel
en luchtig de eiwitten. Doe beslag oer in een beboterde springvorm of
cakevorm. Plaats in voorverwarmde oven op een rooster iets beneden
het midden van de oven. (stand 170-180 graden C). Laat de cake in een uur gaar en lichtbruin worden. Neem gebak uit de
vorm en laat op een taartrooster afkoelen.

 
< Vorige   Volgende >