Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Cake arrow Zweedse kruidcake
Zweedse kruidcake PDF Afdrukken E-mail

125 gram margarine, 200 gram suiker, 3 eieren, 2 theelepels kaneel,
1 theelepen gemberpoeder, 3/4 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel
kardemompoeder, 1/2 theelepel zout, 1 theelepel maagzout (of baking soda) 175 gram gezeefde bloem, 2 dl zure room

Roer de margarine en suiker romig en schuimig. Voeg een voor een de
eieren toe en roer stevig door na ieder ei. Zeef de bloem tezamen met alle kruiden, zout en maagzout. Roer het bloemmengsel, afgewisseld met de zure room geleidelijk door de margarine en zorg dat alles goed vermengd wordt. Vet een tulbandvorm (inhoud 1,5 liter) in met boter, bestuif gem met 1 eetlepel paneermeel en zorg dat de pan van binnen een egale laag paneermeel heeft.
Lepel het deeg in de vorm en bak de cake in een middelwarme oven
(175 graden C) gedurende ca. 50 minuten of totdat de bekende proef met de breinaald bewijst dat de cake gaar is Deze cake kunt u goed
bewaren mits u hem verpakt in aluminium folie.

 
< Vorige   Volgende >