Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Cake arrow Zweedse donkerbruine chocoladecake
Zweedse donkerbruine chocoladecake PDF Afdrukken E-mail

Superzoet, maar zo erg lekker.

425 gram suiker, 330 gram bloem gezeefd. 100 gram cacao.
3,5 theelepel bakpoeder, 1 theelepel zout, 3 zakjes vanillesuiker,
225 gram zachte margarine, 3 dl melk, 3 eieren.

Meng in een grote kom de suiker, bloem, cacao, bakpoeder, zout en vanillesuiker. Maak een kuiltje in het midden en giet hierin de romige margarine en de melk. Meng 5 minuten met een elektrische mixer, tot een egale schuimige massa.
Roer er dan een voor een de eieren door en roer stevig door na ieder ei.
Vet een vorm in van 3 liter. Dit is een grote vorm, of neem 2 kleinere.
Vet in met boter en bestrooi met 1 eetlepel paneermeel.
Giet het deeg erin en bak de cake in ca. 1 uur en 20 minuten in een matige oven (150 graden C) of totdat de test met de breinaald bewijst dat de cake klaar is. Laat de cake op een rek afkoelen, neem hem uit de vorm en zet hem op een bord. Bestrooi er poedersuiker over of bestrijk met stijfgeklopte slagroom. Deze cake is heerlijk als toetje, samen met vanille-ijs. In principe kan de cake weken bewaard worden, maar ik denk dat die periode niet gehaald wordt.

 
< Vorige   Volgende >