Menu Content/Inhalt
Koninginnerol PDF Afdrukken E-mail

4 eieren
100 gram suiker
100 gram bloem

De eieren en suiker samen opkloppen totdat het stroperig van de lepel loopt.
Daarna voorzichtig de bloem erdoor heen spatelen

Dit deegmengsel zo dun mogelijk uitstrijken op een bakplaat. Dit deeg moet zo heet mogelijk gebakken worden boven in de oven.
Ovenstand 250 º C voor 4-5 minuten.
Nadat de deegplak is afgekoeld, kunt u deze bestrijken met jam, of gele room of slagroom. Heel voorzichtig de plak oprollen en daarna bestuiven met poedersuiker.

U kunt ook de rol in lange reepjes snijden. Elk reepje besmeren met jam, crème of slagroom, en op elkaar leggen. Bovenop met een zeefje een beetje cacao strooien. Het geheel in de koelkast op laten stijven. Daarna kunt u dit taartje in stukjes snijden.
Koninginnerol met ijsrol

Het is ook mogelijk om een ijsrol in de deegplak te rollen. De rol dient dan bestreken te worden met stijfgeklopte eiwit. Daarna 10 seconden in de oven en je hebt een heerlijk toetje.

 
< Vorige   Volgende >