Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Cake arrow Eenvoudig notenbrood (Farmhouse walnut-cake)
Eenvoudig notenbrood (Farmhouse walnut-cake) PDF Afdrukken E-mail

Benodigd:
350 gr. zelfrijzend bakmeel
1/4 theelepel koekkruiden
100 gr. lichtbruine basterdsuiker
250 gr. gepelde walnoten
150 gr. rozijnen
1 theelepel zout
1 ei
melk

Werkwijze:
De ingredienten droog door elkaar mengen in een kom. Het ei en zoveel
melk erbij roeren dat een glad en makkelijk deeg ontstaat van
cake-deeg dikte. Een cakevorm (of vierkante bakvorm) invetten en met
bloem bestrooien of paneren. Het deeg erin scheppen, gladstrijken en
middenin de warme oven (175 C.) in ongeveer 60 minuten gaar bakken.
Het brood uit de oven even laten staan, keren en uit laten dampen. Met
boter serveren. Eet smakelijk!!

 
< Vorige   Volgende >