Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Cake arrow New York Cheesecake
New York Cheesecake PDF Afdrukken E-mail

(recept beschikbaar gesteld door Gerben Pepping-Gouda)

Benodigd:

(de bodem)
250 gr. Graham cracker kruimels (alternatief: chocolate chip cookies)
1 ½ theelepel suiker
¼ theelepel zout
50 gram gesmolten boter

bodem van ronde springvorm invetten, ingredienten voor de bodem goed mengen (in de pan op het vuur) en alles goed op de bodem drukken. Apart zetten.

(de vulling)
600 gr. mon-chou
200 gr. mascarpone
300 gr. hüttenkäse
225 gr. suiker
½ theelepel zout
1 zakje bourbon vanillesuiker
2 ½ eetlepel bloem
4 eieren licht geklutst
2 eidooiers licht geklutst
50 ml. melk

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 250 C.
Mix de monchou, mascarpone en hüttenkäse tot het zacht en luchtig is. Voeg suiker, zout, vanillesuiker en de bloem toe en mix tot een glad mengsel. Hieraan de eieren één voor één toevoegen, goed mixen na elke toevoeging. Op het laatst de melk toevoegen en deeg blijven mixen tot het glad wordt. Bak de cheesecake 30 minuten, breng daarna de temperatuur van de oven terug tot 175 graden en bak nog eens 45 minuten tot het midden van de cake stevig aanvoelt (indien dit niet het geval, nog door laten bakken!) Laat de cake 30 minuten afkoelen buiten de oven, daarna nog een paar uur in de koelkast op laten stijven.

 
< Vorige   Volgende >