Menu Content/Inhalt
Kippastei PDF Afdrukken E-mail

50 gram boter, 40 gram bloem, 1,5 dl melk, 3 dl kippebouillon, 350 gram gekookte kip in dobbelsteentjes gesneden, 125 gram champignons fijngehakt , 0,5 groene paprika, zonder zaad en zaadlijsten fijngehakt, 1,5 eetlepel gehakte peterselie, 1 theelepel selderiezout, peper en zout, 200 gram diepvriesbladerdeeg ontdooid, 1 ei losgeklopt om het bladerdeeg te bestrijken.

Smelt boter in de pan en roer de bloem erdoor. laat al roerende een minuut doorkoken. Voeg de melk en bouillon geleidelijk toe en breng onder voortdurend roeren aan de kook. Roer de kip, champginons, paprika en peterselie erdoor. Breng op smaak mer selderiezout en peper en zout. Doe het mengsel in een ovenschotel van ca. 1,2 liter.
Rol het deeg uit tot een lap die aan alle kanten 2,5 cm groter is als de schaal.
Snijd een reep van 1 cm af en plak deze op de bevochtigde rand van de schaal. maak de reep niet te vochtig en druk het deksel van de bladerdeeg hier stevig op. Snijd de rand bij. Vorm van het afsnijdsel blaadjes ter versiering, naar keuze, en bestrijk de bovenkant vervolgings met losgeklopt ei. Bak de pastei in een voorverwarmde here oven van 220 graden C, voor 30 minuten totdat de pastei een goudbruine korst heeft.

 
< Vorige   Volgende >