Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Bladerdeeg arrow Boterletter of boterstaaf
Boterletter of boterstaaf PDF Afdrukken E-mail

3 ons bladerdeeg (eventueel van de molen aan één stuk)
3 ons amandelspijs

Maak de amandelspijs aan met eiwit of eigeel
Rol de bladerdeeg door de bloem. Maak van de amandelspijs een rol. Rol dit ook eventueel een beetje door de bloem heen. Leg deze rol op het bladerdeeg. Rol het deeg er rond omheen. Insmeren met water om te plakken. En de zijkanten dichtvouwen.
Prik gaatjes in het bladerdeeg om de lucht eruit te laten. Er kunnen eventueel met een vork figuurtjes gemaakt worden.
Laat het deeg even rusten en bak dan op 180 - 190 º C.


Moet de boterletter glimmen, dan alleen bestrijken met eigeel.
Als je een heel vers ei hebt, is het soms moeilijk om het bladerdeeg te bestrijken. Strooi een klein beetje zout in het ei, en het ei wordt "vloeibaarder" en makkelijker te verwerken.

 

 
Volgende >