Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Pizza arrow Tomaten-Kaas Pizza
Tomaten-Kaas Pizza PDF Afdrukken E-mail
Gebruikersscore: / 4
SlechtsteBeste 
(recept beschikbaar gesteld door Tjitte de Vries en Ati Mul)

Benodigd:
Voor de vulling:
Vijf vleestomaten, 3 of 4 gewone tomaten, 5 cherry-tomaatjes.
Enkele snippertjes ui.
200 gr. gesneden champignons.
100 gr. kappertjes of andere ingemaakte fijn gesneden groente.
Fetakaas in olijfolie.
Tien zwarte en 10 groene (ontpitte) olijven.
Basilicum, oregano, witte en zwarte peper.
Half glas rode wijn.
500 gr. geraspte kaas.
Een halve gele en een halve rode paprika.
7 stevige plakken zeer oude (bijna kruimel-) kaas.
Klein blikje tomatenpuree.
Olijfolie.

Voor de bodem:
400 gr. Pizzabloem
10 gr. zout.
7 gr. Bruggemangedroogde gist
5 gr. suiker
30 ml. olijfolie
250 ml. lauwe melk
2 gr. witte peper

Werkwijze:
Maak alle groente schoon en zet deze alvast klaar in kommen of schaaltjes. Ontvel alle tomaten (in kokend water), snijd ze in vieren en verwijder alle vocht, pitjes en harde stukjes. Snijd ze in kleinere stukjes en laat ze goed uitlekken.
Meng de bloem met de overige ingrediŽnten, het zout 't laatste. Kneed de bal plm. 15 minuten, leg hem in een met wat olijfolie ingevette kom en laat hem gedurende 30 minuten tot dubbele omvang rijzen.
Verwerk nu een deel van de groente en kaas tot de binnenste vulling.
Giet wat olijfolie in een braadpan, bak hierin de stukjes ui (vooral niet teveel) goudbruin, voeg er 1/3e van het blikje tomatenpuree bij en wat geraspte kaas. Roer alles telkens goed om, om vastbakken te voorkomen. Giet er eventueel nog iets olijfolie bij. Bak nu de gesneden champignons mooi bruin, voeg er snufjes oregano, basilicum en zwarte peper bij. Voeg er weer wat geraspte kaas bij en een scheutje rode wijn. Roer er de kappertjes of andere groentemix en de fetakaas doorheen. Doe nu de vleestomaten erbij. Roer alles tot een stevige saus. Voeg er geraspte kaas bij en zet alles nu op een suddervuurtje.
Zet de oven alvast op 180 graden. Rol het deeg uit tot een ronde lap van plm 25 cm in doorsnee. Vet een ronde ovenschaal of pizzaschaal in en bestrooi hem met bloem. Leg de deeglap erin en zet zorgvuldig de randen aan. Besmeer de deegbodem met 1/3e van de tomatenpuree. Doe met een spaan de zojuist gemaakte vulling er in, maar laat het vocht in de pan achter. Snipper hierover een aantal olijven. Leg hierop de zeven plakken oude kaas. Besmeer ze met de rest van de tomatenpuree en leg hierop de overige stukjes tomaat, olijven en de gesnipperde paprikas. Strooi het met snufjes oregano (niet teveel), basilicum en zwarte peper. Bestrooi het dik met geraspte kaas.
Bak de pizza in 20 minuten. Niet langer.
Haal hem uit de oven en leg er de 5 cherry-tomaatjes bovenop. Strooi er nog wat geraspte kaas overheen.
 
< Vorige