Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Pizza arrow Turkse pizza Ayvan (lagmadjun)
Turkse pizza Ayvan (lagmadjun) PDF Afdrukken E-mail

Benodigd:
Voor het deeg:
500 gr. tarwebloem
295 ml. water
5 ½ gr. gedroogde gist
10 gr. zout

Voor het beleg:
125 g. runder gehakt
1 ui heel fijn gehakt
2 tomaten zonder (natte) kern
½ groene paprika
1 rode spaanse peper zonder zaadjes
1 teentje knoflook
peterselie
zout
zonnebloemolie
1 theelepel rode peperpoeder
mespunt zwarte peperpoeder
wat gedroogde rode peper snippers.

Werkwijze:
Pizzadeeg maken en afdekken onder plastic tegen uitdrogen.
Ongeveer een half uur laten rijzen.
Beleg mixen en daarna gehakt toevoegen en goed mengen.
Deegballetjes iets groter dan een ei, goed plat rollen.
Niet te dik besmeren.
Ongeveer 4 tot 8 minuten in bloedhete oven (250-300°C.)
Opletten dat er niets verbrand.
Lekker met wat slablaadjes knoflooksaus en sambal naar smaak.
Pizza's mogen knapperig zijn, maar als ze iets eerder uit de oven worden gehaald kunnen ze makkelijk worden opgerold met het beleg erin (zoals shag in een vloeitje).

 
< Vorige   Volgende >