Menu Content/Inhalt
Boffertjes PDF Afdrukken E-mail

*broodpuddingvorm met deksel (inhoud 2 1/2 liter)
*1 eetlepel paneermeel
*75 gram rozijnen
*75 gram krenten
*100 gram ongezouten noten
*250 gram zelfrijzend bakmeel
*50 gram boter of margarine
*85 gram suiker
*2 dl melk
*1/2 theelepel zout
*1/2 eetlepel citroensap
*1/2 ei
*1 eetlepel azijn

Broodpuddingvorm met deksel invetten. Bestrooien met paneermeel. In zeef rozijnen en krenten afspoelen. Noten grofhakken. In kom doen; bakmeel, boter, suiker, melk, zout, citroensap en ei. Met mixer goed door elkaar mixen. Toevoegen, rozijnen, krenten en noten. Door elkaar mixen. Overdoen in puddingvorm. Met deksel afsluiten. In grote pan water aan de kook brengen. Azijn toevoegen. Hierin puddingvorm zetten. (water moet tot de rand van deksel komen) In +/- 3 uur gaarkoken. Water af en toe bijvullen. Met panne lappen puddingvorm vast pakken en uit het water nemen. Deksel verwijderen. Nat bord op vorm leggen. Met pannelappen vastpakken en even schudden. Samen keren en boffetjes op bord laten glijden. Laten afkoelen.
Eetwijze boffertjes in punten snijden, besmeren met boter (ontbijt).

 
< Vorige   Volgende >