Menu Content/Inhalt
Uiensoep PDF Afdrukken E-mail

Makkelijk en goedkoop.

500 gram uien, 50 gram boter, zout, 30 gram bloem, 1 liter bouillon (eventueel gemaakt van blokjes) 200 gram oud stokbrood, 200 gram geraspte oude kaas, 1 snee brood

Snijd de uien in zeer dunne reepjes. Smelt de boter in een pan en voeg de uien en het zout toe. Laat de uien onder voortdurend roeren glazig, en dus gaar, en iets geel van kleur worden. Strooi er de bloem overheen.
Voeg de bouillon toe en en 1 snee brood. Laat de soep 20 minuten doorkoken. Is de snee brood dan niet volkomen verdwenen, neem dan de restjes uit de soep. (tot zover kan je de soep van te voren bereiden, verwarm hem dan door, voordat hij opgedaan wordt).
Snijd acht gelijke 1 cm dikke sneetjes van het stokbrood en bak deze aan een kant goudgeel in de boter. Leg een ervan met de gebakken kant naar boven in de soepkom, strooi er kaas overheen. Doe dan de volgende snee in de soepkom en weer kaas eroverheen. Voeg dan de kokende soep toe, maar voorzichtig langs de kant van de kom. Als u niet van sliertjes ui in de soep houdt, zeef deze dan eerst) Het brood drijft nu boven op de soep. Wanneer u wilt kunt u de soep nog enige
tijd in de oven warm houden of met extra kaas bestrooid onder de gloeiende gril zetten.

Eet smakelijk!

 
< Vorige   Volgende >