Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Allerlei arrow Knapperige soepstengels
Knapperige soepstengels PDF Afdrukken E-mail

(Deze dunne soepstengels zijn in een luchtdicht afgesloten trommel een
aantal dagen houdbaar.)

Benodigd (voor 24 stuks):
150 ml. water
4 eetlepels plantaardige olie
2 theelepels suiker
1 theelepel zout
240 gram broodbloem (= witte bloem)
2 theelepel gedroogde gist
circa 2 eetlepel plantaardige olie
1 eiwit
2 theelepels water
desgewenst sesamzaad, maanzaad of grof zeezout

Werkwijze:
-Doe alle ingredienten op de laatste drie na in de door de fabrikant
van uw machine aanbevolen volgorde in de broodvorm. Stel in op
witbrood, alleen deeg maken. Start.
-Vet 2 tot 3 bakplaten in, of beleg met bakpapier of bakfolie.
-Neem het deeg uit de machine en druk de lucht eruit. Snijd de bal
deeg in 24 stukjes. Rol elk stukje deeg tussen uw handpalmen tot een
dun koord van 20 cm. lang. Leg de 'koordjes' (soepstengels) op de
bakplaten met ca. 2 cm. ertussen. Kwast ze licht in met olie. Dek ze
losjes af en laat ze 20-25 minuten op een warme plek rijzen.
-Meng het eiwit en 2 eetlepels water. Kwast dit over de soepstengels.
Bestrooi desgewenst met wat sesamzaad of maanzaad of zeezout. Bak
circa 25 minuten in een op 175 C. voorverwarmde oven.

 
< Vorige   Volgende >