Menu Content/Inhalt
Quiche Lorraine PDF Afdrukken E-mail

*120 gram bloem
*zout
*60 gram boter of margarine
*100 gram ontbijtspek
*250 gram belegen kaas in plakken
*2 eieren
*6 eetlepels koffieroom

In een kom de bloem met wat zout vermengen. De boter of margarine hierin met 2 messen in stukjes snijden. Nu 1/2 a 3/4 dl koud water toevoegen en alles met een mes omroeren. Het deeg licht kneden met de vingertoppen en het daarna op een bloem bestrooide tafel of aanrecht leggen. Het deeg uitrollen tot eem lap die iets groter is dan uw ovenschotel. De schotel beboteren en het deeg erin leggen goed tegen de kant drukken en de bovenk ant gelijk snijden met de vorm. De bodem prikken met een vork. Op de bodem de helft van de plakjes ontbijtspek leggen, daarop de helft van de kaas plakken, dan weer spek en kaas. De eieren loskloppen met de koffieroom en dit over de kaas in de schotel schenken. Nu in een matig warme oven 175 graden zetten en de taart lichtbruin en gaar bakken in 35 a 40 minuten. Dit kunt U warm of koud eten met een frisse sla erbij.

 
< Vorige   Volgende >