Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Hartige Taart arrow Verrassingstaart (Hartige)
Verrassingstaart (Hartige) PDF Afdrukken E-mail

*300 gram rundergehakt
*2 eetlepels olie
*250 gram hutspotgroenten
*150 gram doperwtjes
*1 blikje ananasstukjes
*2 eetlepels crème fraiche
*2 theelepels kaneelpoeder
*peper en zout
*3 eetlepels paneermeel
*2 eieren (losgeklopt)
*8 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
*1 mijtertje geknipt van een stukje karton

Bak het gehakt in de hete olie bruin en rul. Voeg de hutspotgroenten toe en bak ze 5 minuten op een hoog vuur al omscheppend mee. Voeg de doperwtjes, de uitgelekte ananasstukjes, 2 eetlepels van het sap, de crème fraiche, het kaneelpoeder en wat peper en zout toe en laat het mengsel 10 minuten zacht jes stoven. Hou 2 eetlepels van het ei achter en roer de rest door het groentenmengsel. Rol intussen 4 plakjes bladerdeeg uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed hiermee een met bakpapier beklede springvorm (22 cm). Bestrooi de bodem met het paneermeel. Rol 3 plakjes bladerdeeg uit tot een lap van 25 cm. Snij mijtertjes uit het laatste plakje bladerdeeg. Snij van de restjes kleine kruisjes en plak ze met wat water vast op de mijtertjes. Doe het nog warme groentenmengel over in de vorm en dek het af met de deegplak. Stop de randen goed in en druk ze vast met een vork, plak de mijterjes met wat water op het deeg en geef kleine schuine knipjes in het deeg. Bestrijkt de taart met het restje ei. Bak de taart in een voorver warmde oven (200 graden in +/- 45 minuten goudbruin) Inplaats van mijterjes kunt u ook andere figuren gebruiken bijv. strikjes, hartjes. bloemen, ballonen enz. enz.

 
< Vorige   Volgende >