Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Muffins arrow Muffins that taste like donuts
Muffins that taste like donuts PDF Afdrukken E-mail

Ik ben ik het bezit van een Canadees receptenboekje voor muffins.
In het recept staat alles in cup- en spoon maten. Ik ga er van uit dat deze bekend zijn.

Dit is een van mijn favoriete recepten.
Je hebt er 2 beslagkommen voor nodig. In de eerste doe je:
1,75 cup bloem
1,5 theelepel bakpoeder
0,5 theelepel zout
0,5 theelepel nootmuskaat
0,25 theelepel kaneel
Roer dit door elkaar.

In de tweede kom doe je:
0,33 cup zonnebloemolie
0,75 cup suiker
1 ei
0,75 cup melk
Ook deze ingredienten roer je door elkaar.

Doe daarna de inhoud van de beide kommen bij elkaar en roer dit voorzichten door elkaar. Het beslag moet vooral een beetje grof blijven. Dus NIET mixen.

Neem een muffinblik en doe daar papierenbakvormjes in (niet invetten)
Vul de onderste helft van de vormpje. Daarna een royale theelepel van je favoriete jam. Verdeel de rest vanhet beslag over de vormpjes.

Bakken ongeveer 23 minuten op ca 180 graden.

Voordat de muffins gaar zijn, smelt je een halve cup boter/margarine .
Doe 0,75 cup suiker en 1 theelepel kaneel in een schaaltje.

Als de muffins klaar zijn, doop je ze in de gesmolten boter en daarna in het suiker/kaneel mengsel.

"Ik vind ze overheerlijk. Succes." -  Christine

 
< Vorige   Volgende >