Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Gebak arrow Recept voor donuts
Recept voor donuts PDF Afdrukken E-mail

(recept beschikbaar gesteld door Conchi Flores Rubio)

Benodigd:
500 gr. witte tarwebloem
230 ml. melk
40 gr. suiker
30 gr. verse gist of 15 gr. gedroogde gist
1 ei
75 gr. boter
8 gr. zout

Werkwijze:
Doe 2/3 van de bloem (ongeveer 330 gr.) in een voldoende ruime kom. Maak een kuiltje in het midden. Meng hierin de gist, het ei en de vloeistof (water of melk). Kneedt het deeg langzaam verder. Let op: het deeg is zeer slap en plakkerig. Voeg nu de suiker, het zout en de boter toe. Kneedt de rest van de bloem beetje bij beetje onder het nog plakkerige deeg tot je een mooi vast en samenhangend geheel krijgt. In totaal 20 minuten kneden. Bedek met een droge doek en laat 30 minuten rijzen. Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 50 gr. Vorm ronde bolletjes en laat 10 minuten rijzen. Duw in het midden een gaatje met de vingertoppen. Laat nog 20 minuten rijzen en neem ze dan voorzichtig op om in frituurolie te bakken op 175 °C.

 
< Vorige