Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Gebak arrow Oostenrijkse Reerug
Oostenrijkse Reerug PDF Afdrukken E-mail

Deeg:
*3 eierdooiers
*3 eetlepels heet water
*150 gram suiker
*1 zakje vanillesuiker
*mespunt zout
*3 eiwitten
*150 gram bloem
*50 gram maïzena
*4 gram backin (4 afgestr. theelepels)
*75 gram boter of margarine

Glazuur:
*150 gram chocolade (bitter/puur)
*3 eetlepels water
*20 gram boter of margarine
*100 gram poedersuiker

Versiering:
*50 gram gepelde in langwerpige stukjes gesneden amandelen

Men klopt de eierdooiers en het water met een garde tot een schuimmassa en strooi hier langzaam onder voortdurend kloppen 2/3 deel van de suiker met de vanillesuiker doorheen. Daarna klopt men zo lang, tot een cremeachtige massa ontstaat en doet en dan het zout bij. Het eiwit wordt stijfgeklopt; dan voegt men lepel voor lepel onder voortdurend kloppen de rest van de suiker. Het eiwit moet zo stijf zijn, dat een messnede zichtbaar blijft; vervolgens wordt het op de crème massa geschept. Daar bovenop wordt de met maïzena en backin gemengde bloem gezeefd. Men schept alles voorzichtig door elkaar (vooral niet roeren) en giet onderwijl de nog vloeibare, afgekoelde boter of margarine bij kleine hoeveelheden bij de deegmassa. Het deeg wordt in een ingevette reerugvorm gedaan en terstond gebakken. Het rooster met de reerugvorm onder in de oven schuiven.
elektr. oven voorverwarmen 7 minuten, bakken 75 minuten
gasoven voorverwarmen 5 minuten grote vlam bakken 45 minuten

 
< Vorige   Volgende >