Menu Content/Inhalt
Caramel Shortbread PDF Afdrukken E-mail

Het originele Engelse recept.

Benodigd voor het deeg:
½ pakje ‘3 Kleur' Zandtaartmix
125 gram zachte (eventueel gesmolten) boter
rechthoekige of ronde vorm van 20 á 25 cm.

Benodigd voor voor de caramelvulling:
100 gram boter
3 grote eetlepels ‘Lyles Golden Syrup'
de helft van een blikje gecondenseerde melk met suiker van ‘de Friesche Vlag'.

Benodigd voor de chocolade:
150 gram Couverture chocolade

Werkwijze:
Kneedt door ½ pakje ‘3 Kleur' Zandtaartmix 125 gram zachte (eventueel gesmolten) boter en druk dit deeg uit in een ingevette en gepaneerde rechthoekige of ronde vorm van 20 á 25 cm. En bak dit in 25 minuten op 190 gr. C. Na het bakken niet uit de vorm halen.
Doe in een pannetje 100 gram boter, 3 grote eetlepels ‘Lyles Golden Syrup' en de helft van een blikje gecondenseerde melk met suiker van ‘de Friesche Vlag'. Roer alles op een laag pitje door elkaar, breng het nu al roerend aan de kook en blijf ongeveer 5 minuten roeren. Iets af laten koelen en over de gebakken en afgekoelde shortbread gieten.
Laat 150 gram Couverture chocolade ‘au bain Marie' smelten en giet deze over de afgekoelde caramel. Als alles afgekoeld is, in de vorm van kleine stukjes snijden.

 
< Vorige   Volgende >