Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Plaatkoeken, brownies e.d. arrow Zwitserse appeltaart ( grootte van een ovenbakplaat)
Zwitserse appeltaart ( grootte van een ovenbakplaat) PDF Afdrukken E-mail

deeg:
500 g meel, 250 g boter, 3 theelepels zout , 4 dl water

meel, zout en boter in een grote kom doen en mixen.
water erbij en een deeg maken.
met een deegroller een dun deeg maken, bakplaat vetten,deeg op de
grote bakplaat leggen ( een randje laten staan en bij de randen
van de bakplaat dubbel vouwen)

vulling:
4 eetlepels gemalen hazelnoten ( of maizena - voor de consuminders)
4 eieren
4 dl room
4 eetlepels suiker
1 pakje vanillesuiker
1 teelepel kaneel
4 eetlepels rozijnen ( kan ook zonder...)
1,5 kilo appels

de bodem van het deeg met een vork inprikken.
hazelnoten of maizena over het deeg evrdelen
eieren, room, suiker,vanillesuiker, kaneel en rozijnen mixen.
appels schillen, klokhuizen eruit en meteen op het deeg raspen (
met een komkommerrasp of röstirasp..niet te klein en fijn dus..)

het mengsel met de eieren en co erover meteen heen gieten.

bij 250 °C 25-30 minuten in de oven ( onderste .....hoe heet dat?
plank??)

 
< Vorige   Volgende >