Menu Content/Inhalt
Apfelstrudel PDF Afdrukken E-mail

van zelfgetrokken deeg

*200 gram meel
*1 ei
*mespuntje zout
*ca. 1/1 bl water
*20 gram olie

Alle ingrediënten tot een halfzacht deeg maken. Wanneer het niet meer kleeft, op een (met een beetje meel bestrooide) schotel leggen, platdrukken en met olie bestrijken. Dit ruim 30 minuten laten rusten. Hierna het deeg op een (met meel bestrooid) tafelkleed met een deegroller uitrollen totdat het mogelijk is het deeg met de vuist uit te trekken. U doet dan een (be meelde) vuist onder de deegplak en beweegt die langzaam naar u toe, terwijl u met de hand het deeg aan de bovenkant uittrekt. Het wel gelijkmatig (per keer) aan alle kanten uittrekken. Het deeg is gereed wanneer het huiddun is.

APPELSTRUDEL (G. Vreugdenhil)
naar weens recept-10 stukken

*strudeldeeg

Vulling:
*1 1/2 zoetzure appels
*40 gram boter
*80 gram paneermeel
*100 gram suiker
*kaneel (dit met de suiker mengen)
*60 gram rozijnen
*60 gram walnoten (gehakt of geschaaft)
*80 gram boter
*poedersuiker

Paneermeel roosteren in de 40 gram boter tot het lichtbruin is en dit gelijkmatig over 2/3 van het strudeldeeg uitstrooien dan de flinterdun gesneden appels dan de kaneelsuiker en de rozijnen, de noten. Gesmolten boter op het andere 1/3 deel van het deeg gieten (gelijkmatig verdeeld) Het geheel oprollen door het tafelkleed omhoog te trekken.

 
< Vorige   Volgende >