Menu Content/Inhalt
Gevulde Speculaas PDF Afdrukken E-mail

*75 gram zelfrijzend bakmeel
*75 gram bloem
*75 gram bruine basterdsuiker
*1 eetlepel speculaaskruiden
*100 gram harde boter of margarine
*1 a 2 eetlepels melk
*200 gram amandelspijs
*1 eetlepel citroensap
*1 ei
*25 gram blanke amandelen

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de bloem boven een kom. Roer de bruine basterdsuiker en de speculaaskruiden erdoor. Voeg de boter toe. Snijd de boter met 2 messen in kleine stukjes door de bloem. Voeg de melk toe en kneed met koele hand snel tot een samenhangende deegbal. Verpak het deeg in plastic folie en leg het ca. 24 uur in de koelkast. Hierdoor komt de specu laassmaak het best tot uiting. Verwarm de oven voor op 175 graden. Roer het ei in een kopje los. Prak de amandelspijs in een kom los en meng het ci troensap en de helft van het ei erdoor. Vet een boterkoekvorm (doorsnede 22 cm) in.
Bestuift het aanrecht met bloem en rol 2/3 van het deeg uit tot een lap van 25 cm doorsnede. Bekleed de vorm met het deeg en druk het aan de randen goed aan. Verdeel de amandelspijs erover. Rol de rest van het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm.
Leg de deeglap op de vorm en druk de rand met kleine schulpjes dicht, Halveer de amandelen en druk ze in het deeg. Bestrijkt het deeg met de rest van het ei. Bak de gevulde speculaas in het middenvan de oven in ca. 40 minuten bruin en gaar. Laat de gevulde speculaas in de vorm afkoelen.

 
< Vorige   Volgende >