Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Vragen en Recepten arrow Hoe kan ik het beste mijn plaatstalen broodblikken in gebruik nemen?
Hoe kan ik het beste mijn plaatstalen broodblikken in gebruik nemen? PDF Afdrukken E-mail


RICHTLIJNEN BIJ HET IN GEBRUIK NEMEN VAN DOOR ONS GELEVERDE BROODVORMEN VERVAARDIGD VAN ESWEKE-PLAAT.

1. Het in de broodvorm aanwezige stof verwijderen door deze met een doek uit te vegen.
2. Broodvorm invetten met margarine. De margarine eerst zacht maken en aanbrengen op de binnenzijde van de broodvorm d.m.v. een kwast of doek. Dit dient zorgvuldig te gebeuren omdat anders de korst van het gebakken brood onherroepelijk aan de broodvorm blijft plakken.
3. Voorgaande handeling de eerste drie keer zowel VOOR als NA het bakken uitvoeren. Daarna alleen nog NA het bakken zodat de broodvorm vet weggezet wordt.
4. De buitenzijde van de broodvormen is niet tegen roest bestand. Ter voorkoming van roest dient u de vorm VOOR gebruik te oliën.
5. Het brood niet in de broodvorm laten afkoelen maar direct uit de broodvorm halen. Als hiermee wordt gewacht, ontstaat door condensvorming tussen brood en vorm een vlugroest op de binnenzijde van de broodvorm waardoor vroeg of laat de op de binnenzijde van de broodvorm gevormde oliefilm loslaat en zwarte plekken op het brood veroorzaakt.


RICHTLIJNEN BIJ HET IN GEBRUIK NEMEN VAN DOOR ONS GELEVERDE VORMEN DIE MET SILICOON TYPEN BEHANDELD ZIJN.

1. Het in de broodvorm aanwezige stof verwijderen door deze met een doek uit te vegen.
2. Bij de eerste drie bakgangen met de vorm royaal ingevet worden. Naderhand kan men iets minder zwaar invetten.
3. Men moet ervoor zorgen dat de silicoonlaag niet beschadigd wordt door stapelen of andere handelingen.
4. De buitenzijde van de broodvormen is niet tegen roest bestand. Ter voorkoming van roest dient u de vorm VOOR gebruik te oliën.

 


VEEL BAKPLEZIER MET UW NIEUWE AANWINST

 

 
< Vorige   Volgende >