Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Allerlei arrow Christmas pudding
Christmas pudding PDF Afdrukken E-mail

Christmas Pudding

Ingrediënten:
50 gr ongebleekte bloem
100 gr broodkruimels of paneermeel
2 tl koekkruiden
175 gr bruine basterd suiker
50 gr sinassnippers en biggareaux
675 gr gedroogd fruit – rozijnen, krenten e.d.

Werkwijze:
Meng de droge ingrediënten goed door elkaar, voeg daarna de andere ingrediënten toe.
Vet een puddingschaal of blik in.
Doe het beslag erin en druk dit goed aan.
Bedek de vorm met bakpapier en in een schone theedoek.
Stoom in een pan met water voor ongeveer 4 uur.
Bedek na het stomen de pudding met nieuw bakpapier en in zilverfolie en bewaar in de koelkast.
Met kerst de pudding voor gebruik nog 2 uur stomen en serveren met warme vla.

 
< Vorige   Volgende >