Menu Content/Inhalt
Aardappelbrood PDF Afdrukken E-mail

(Aardappelpuree geeft een lekkere smaak en fijnere structuur aan
witbrood. Ook lekker met toevoeging van knoflook of kruiden.)

Benodigd (voor een brood van 500 gram):
100 gr. aardappelpuree
7 eetlepels aardappelkooknat
2 eetlepels plantaardige olie
1 eetlepel honing
1 theelepel zout
240 gr. broodbloem (witte bloem)
2 theelepels droge gist

Werkwijze:
Doe alle ingredienten in de door de fabrikant van Uw machine
aanbevolen volgorde in de broodvorm. Gebruik gewoon water als U geen
aardappelkooknat hebt. Stel in op witbrood, medium korst. Druk op
start.
In dit recept gaat gewone aardappelpuree, d.w.z. puree zonder melk,
boter of zout. Als U echter restjes aardappelpuree met die
ingredienten hebt, pas het recept dan aan door bijvoorbeeld 1
eetlepel minder water te gebruiken.

 
< Vorige