Menu Content/Inhalt
Sneeuwballen PDF Afdrukken E-mail

Ingrediënten (6 stuks):
6 middelgrote, geboorde moesappels
wat water
6 eetlepels vulling
mengsel van: krenten, appel, rozijnen, sukade en suiker

Creme au beurre: 90 gram boter
180 gram gezeefde poedersuiker
de geraspte schil van 1 citroen
het sap van 1 citroen

Voor de Garnering:
180 gram kokos
snippertjes
hulst takjes (snoep)
eventueel kaarsjes

Werkwijze:
Maak inkepingen in de schillen van de appels om barsten te voorkomen.
Zet de appels in wat water op een schotel.
Vul ze met het rozijnen mengsel .
Laat ze gaar worden in de oven. (45 minuten op 190 graden) Ze moeten wel heel blijven.
Haal de appels van de schotel en laat ze afkoelen. Maak de creme au beurre: Klop de boter, de suiker, de citroenschil en het sap tot een romig geheel.
Bedek de appels met de creme au beurre en rol ze daarna door de kokos.

 
< Vorige   Volgende >