Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Brood arrow Tropisch ananasbrood
Tropisch ananasbrood PDF Afdrukken E-mail

(Gekonfijte ananas zorgt voor voor het zoet in dit brood, dat ook met
cocos, nootmuskaat en gember op smaak wordt gebracht.)

Benodigd (voor een brood van 750 gram):
300 ml. water
3 eetlepels melk
1 klontje boter
1 eetlepel honing
1/2 theelepel gemberpoeder
1/2 theelepel nootmuskaat
1/2 theelepel zout
90 gr. volkorenmeel (bruinmeel)
500 gr. broodbloem (wittebloem)
6 gr. gedroogde gist
70 gr. blokjes geconfijte ananas
6 eetlepels gedroogde cocos
6 eetlepels amandelstukjes

Werkwijze:
Doe alle ingredienten op de laatste drie na in de door de fabrikant van Uw machine aanbevolen volgorde in de broodvorm. Voeg circa de helft van de ananas toe. Stel in op witbrood, medium korst. Druk op start. Voeg de rest van de ananas, cocos en de noten toe na de eerste kneding of na het piepsignaal voor fruit en noten.

 
< Vorige   Volgende >