Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Cake arrow Kladdkaka (Zweedse kleddercake)
Kladdkaka (Zweedse kleddercake) PDF Afdrukken E-mail

Ingredienten:
2 eieren
90 gram bloem
255 gram suiker
3 eetl. cacao
100 gram boter (gesmolten)
1 theel. vanillesuiker
0,5 theel. bakpoeder

 

Bereiding: Doe dit alles in een beslagkom, even mixen en dan in een rond bakblik.
25 - 35 min. in een op 175 graden celcius voorverwarmde oven.
Hoe lang het in de oven moet, hangt af van hoe kledderig je de cake wilt hebben.
Deze cake is in Zweden onder studenten erg populair, want snel gemaakt en erg lekker (als je van chocola houdt). Er wordt vaak een klodder slagroom (zonder suiker erin) bij geserveerd, maar dat is geheel naar eigen smaak natuurlijk. Variatie: Doe het beslag in muffinvormpjes, i.p.v. in een bakblik.

 
< Vorige   Volgende >