Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Koekjes arrow Chocolate chip cookies
Chocolate chip cookies PDF Afdrukken E-mail

Benodigd:
175 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
125 gram zachte boter
90 gram lichtbruine basterdsuiker
60 gram witte basterdsuiker
½ theelepel vanille suiker
1 ei
125 gram chocoladestukjes puur

Werkwijze:
vet 2 bakplaten licht in. Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer alles goed door elkaar.
Schep volle eetlepels van het mengsel op de bakplaten. Leg ze op afstand van elkaar.
Bak de koekjes 10-12 minuten in een 190°C voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn. Haal ze met een paletmes of spatel van de bakplaten en laat ze op een rooster afkoelen.

Variaties:
Voor gemengde chocolate chip cookies gebruik je een mengsel van pure, witte en melkchocoladestukjes.
Voor chocolate-chip kokos cookies voeg je 25 gram kokosrasp toe aan het deeg.
Voeg voor chocolade-noten koekjes 40 gram gehakte hazelnoten toe aan het deeg.
Klop voor dubbele chocoladekoekjes 40 gram gesmolten pure chocolade door het basisdeeg. Gebruik voor witte chocolate chip cookies witte chocoladestukjes in plaats van pure. Voeg voor chocolate chiprozijnen cookies 40 gram rozijnen toe aan het basisdeeg.

 
< Vorige   Volgende >