Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Toetjes arrow Bananen broodpudding
Bananen broodpudding PDF Afdrukken E-mail

Benodigd:
stokbrood, of oud wit brood, in blokjes
iets minder als een liter melk
3 eieren
1 kopje suiker
2 theelepels vanillesmaakmaker, of 2 zakjes vanille suiker
4 geprakte rijpe bananen
1 kopje rozijnen
1 theelepel nootmuskaat
1 theelepel kaneel

Werkwijze:
Plaats blokjes brood in een grote kom met de melk, en laat het voor een 1 uur staan.
Verwarm de oven op 170 graden C voor.
Beboter een bakblik.
In een andere kom mix de eieren, suiker en vanille.
Giet dit mengsel bij het broodmengsel, meng voorzichtig de geprakte banenen, kruiden en rozijnen erdoor.
Doe het geheel in het bakblik. en plaats het in het midden van de oven.
Bak voor ongeveer 1 uur en 10 minuten.
Haal uit de oven en laat het afkoelen.
Serveren met slagroom of een dessert saus.

 
Volgende >