Menu Content/Inhalt
Plaatkoek PDF Afdrukken E-mail

Benodigd:
5 eieren
100 g harde boter (naar keuze)
100 g suiker ( naar keuze)
1 zakje vanille suiker
100 g zelfrijzend bakmeel
25 g maïzena
snufje zout
25 g walnoten
50 g rozijnen
5 g gemalen kruidnagel
5 g gemalen kaneel
of 10 g speculaaskruiden

Werkwijze:
Zeef de bloem en de maïzena, snijd de boter in de kom in kleine stukjes.
Splits de eieren.
Klop de eierdooiers met de suiker en de speculaaskruiden  tot een schuimige massa.
Klop in een aparte kom de eiwitten stijf.
Gebruik voor het volgende een ruime kom of schaal.
Leg het meel met de boter op de eiwitten en doe daarop het eierdooiermengsel.( Het zelfrijzend bakmeel kun je ook vervangen door volkorenmeel.)
Schep het geheel met een spatel luchtig door elkaar totdat er  geen meel meer zichtbaar is.
Voeg daarna de noten en rozijnen toe.
Stort de massa op een ovenplaat en zet deze in het midden van een voorverwarmde heteluchtoven op 170 graden en bak in 25 minuten gaar.
Laat de koek afkoelen en snijd hem in stukken en bewaar deze in een goedsluitende trommel.

 
Volgende >