Menu Content/Inhalt
Bagels PDF Afdrukken E-mail

Benodigd:
450 gr meel
50 gr maïzena
7 gr gist
1 tl zout
3 tl suiker
3 dl water

Werkwijze:
Oven voorverwarmen op 200 gr
Meng het meel en maïzena en de gist. Voeg het zout, suiker en water toe. (ik zelf gooi het hele boeltje in de bakmachine en laat die kneden.) Laat het deeg rijzen tot het zichtbaar hoger is geworden. Bestuif het deeg licht met meel, kneed het nogmaals kort door en maak er een rol van. Verdeel de rol in twaalf stukken en maak er ballen van. Breng een pan water aan de kook die groot genoeg is (voor twee derde gevuld met water. Druk in het midden van de bal een gat en maak het gat groter door de ring om je vinger te draaien. Leg enkele stukken deeg in zacht kokend water en laat ze hier 1 minuut zonder deksel in garen. (tot ze bol worden). Haal ze dan met een schuimspaan uit het water, even laten uitlekken en op de bakplaat leggen. Dan 15 minuten bakken op 200 gr.

 
< Vorige   Volgende >