Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Allerlei arrow almhof vollekwark cheesecake, variatie New York cheese cake
almhof vollekwark cheesecake, variatie New York cheese cake PDF Afdrukken E-mail

Een recept van Bea Dunk.

Je hebt nodig;
-250 gr boterkoekjes/biscuits fijn gemalen of zeer fijn verkruimeld
-120 gram gesmolten roomboter
-1 1/2 tl gemalen kaneel
-1 zakje vanillesuiker
-400 gram almhof volle kwark vanille
-1 pakje roomculinair licht van campina /of 2 dl creme fraiche
-2 grote eieren
-2 el olie van becel
-60 gram kristal suiker
-2 grote lichtzure appels
-20 gram bloem
-3 el abrikozenjam
extra:
-springvorm +/_ 28 cm doorsnede
-alluminiumfolie
-evt bak pappier om de springvorm mee te bekleden
-beslagkom+garde.

Bereidingswijze;
-meng de gemalen koekkruimels met de kaneel en de gesmolten roomboter, doe het in de spring vorm en druk het met de bollekant van een lepel stevig aan op de bodem en langs de opstaande zijkant.
-doe in de beslagkom; de kwark, roomculinair, eieren, olie, vanillesuiker, bloem en de kristalsuiker.
-roer dit alles tot een klontvrij, en vloeibaar beslag.
-zet nu eerst de oven aan op 150 graden.
-schil een appel en snij hem in dunne plakjes , leg ze op de bodem van de taart. (vouw wat alluminiumfolie om de springvorm heen zodat de overtollige boter gedurende het bakproces niet op de bodem van je oven loopt)
-schenk langzaam het beslag over de appel heen.
-als de oven 150 graden is de taart voorzichtig in de hete oven zetten.
-bak hem dan in ongeveer 1 uur gaar, de cheesecake is gaar, als hij ietwat stevig is geworden.
-kijk even naar de taart na 40 en 50 minuten en beweeg de vorm even, als de taart nog "blubbert" is hij nog niet goed, is hij na 60 minuten alleen nog in het midden wat zacht en aan de buitenzijde al wat stevig is hij goed. laat hem nog even een minuut of tien in de uitgeschakelde oven staan en haal de cheesecake er pas dan uit.
-zet hem op een houten plank en als hij vergenoeg afgekoeld is schuif hem dan in de koelkast om lekker verder af te koelen en op te stijven.
-verwarm de abrikozenjam met een eet lepel water.
-snij ondertussen de andere appel tot kleine blokjes garneer de taart af door de appel op de almhof-cheesecake te strooien, de inmiddels verwarmde en vloeibare abrikozenjam eroverheen smeren met een bakkwast, en voila uw eigen newyorker almhof vanille appel-cheesecake is klaar.

 
< Vorige   Volgende >