Menu Content/Inhalt
Knäckebröd PDF Afdrukken E-mail

Een recept van Caro Heetland.

Benodigd:
-330 gram tarwebloem
-330 gram roggebloem
-30 gram verse gist of 6 gram droge gist
-10 gram zout
-330 ml. water
-140 gram boter of olie
-1 ei
-140 gram geroosterde zonnepitten
-70 gram lijnzaad
-deeg voor 4 bakplaten van 30 bij 40 cm.
-evt. sesamzaad en maanzaad als garnering
-evt. pompoenpitten en geraspte kaas als garnering

Werkwijze:
-rooster de zonnepitten
-maal of stamp ze fijn
-meng alle ingrediënten en kneed ze kort tot een glad deeg
-laat 15 min. rusten
-verdeel de bol in 4 stukken
-rol de stukken uit tot een plak van circa 3 mm. ter grootte van de bakplaat
-leg 2 plakken koel weg tussen plastic bestrooid met een beetje meel
-maak de 2 bakplaten nat met een plantenspuit
-leg de plakken elk op een bakplaat

-prik met 2 vorken overal gaatjes in het deeg
-snijd met een korstwieltje of scherp mes stukken van 6 bij 12 cm.
-wil je het knäckebröd garneren: plakken natspuiten, strooi de garnering erover
en druk het licht aan met de deegroller
-dek de platen af met een vochtige doek en laat ze 30 min. rijzen

-bak het knäckebröd 40 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden
-zet de laatste 15 minuten de ovendeur op een kier
-het is klaar als het licht verkleurd is en hard aanvoelt als je er met je nagel op tikt
-nu kun je de volgende plakken bakken

 
< Vorige   Volgende >