Menu Content/Inhalt
Home arrow Recepten en bakvragen arrow Koekjes arrow Pennsylvania aardappelkoekjes
Pennsylvania aardappelkoekjes PDF Afdrukken E-mail

Benodigd:
500 gram aardappels geschild
1/2 theelepel strooiaroma
peper
30 gram bloem
1/5 theelepel zout
2 eieren losgeklopt
een halve geraspte ui
olie om in te bakken

Werkwijze:
Rasp de aardappels op een fijne rasp. Leg ze op een zeef en laat ze
uitlekken. Meng de bloem met het zout de strooiaroma en de peper.
Roer er met de losgeklopte eieren een glas beslag van en meng er de
geraspte ui door. Druk de aardappelen op de zeef goed uit om ze van
het vrijgekomen vocht te ontdoen en meng ze door het beslag. Laat
ruim olie in de koekepan dampend heet worden en scherp er 3-4 eetlepels
van het beslag in zodat zich evenzoveel koekjes vormen. Bak ze bij vrij
felle hitte aan weerszijde bruin en houd ze warm tot alle koekjes
gebakken zijn. Geef er ijskoude appelmoes bij.

Een beetje bewerkelijk, maar de moeite waard.

 
< Vorige   Volgende >